Vegetáriánus étrend követése

0
1717

Miután a vegetáriánus étrend van néhány nagy előnye – sok több gyümölcs, zöldség, kevesebb telített zsír, és sokkal több rost. Ezért a vegetáriánusoknak kevesebb szívbetegségük van, mint a húsevőknek. Azonban, ha nem tervez jól, sok vegetáriánus megkockáztathatja, hogy alacsony a fehérje és a vas. Vetünk egy pillantást néhány kulcsfontosságú élelmiszerek meg kell tartalmaznia, hogy vegetáriánus teljes munkaidőben,vagy csak azt szeretné, hogy csökkentse a húst eszik. Kezd a proteinnel. Azok, akik húst és halat esznek, sok fehérjét kapnak ezekből az ételekből. Ha úgy dönt, hogy elkerülje a húst, akkor meg kell keresni a fehérje a bab, lencse, dió, magok.

Meg kell enni két-három marék bab, lencse vagy dió minden nap, hogy az összes fehérje van szüksége-nem lehet csak ezt hetente egyszer! Mogyorót a reggeli gabonapelyhekhez, babsalátát az ebédhez, és egy lencse curryt vacsorára. A magokat és a babokat magokból származó fehérjékkel kell megdicsérni, hogy megfelelő egyensúlyban legyenek az aminosavak. Kóstolja meg a babsalátát teljes kiőrlésű kenyérrel, keverje meg a fry ‘ s-t babbal és tésztával vagy lencsés lasagne-val.

Jó források, és ha elfogyaszt minden szükséges fehérjét

A vas problémát jelenthet a vegetáriánusoknak, mivel a vörös hús és a kagyló két nagy vasforrás. Szerencsére a bab és a lencse is jó forrás, és ha megeszed az összes proteint, amire szükséged van, akkor egyszerre fogsz vasat szedni a babodból.Vigyázz a sajttal! Bár a sajt nagy fehérjeforrás lehet a vegetáriánusok számára, lehet magas a telített zsír. Ezért nem a sajt a fő fehérjeforrás, hanem a bab, lencse és dió. Omega-3s. Az olajban gazdag hal az omega-3 zsírok nagy forrása, de omega-3 zsírokat is szedhetsz dióban, repceolajban és lenmagban. ALAis a fajta omega-3 található növények. Segíthet, hogy a koleszterinszint egészséges maradjon. Az EPA és a DHA, a halakban talált omega-3-ok fontosak az agynak, különösen az agy fejlődése szempontjából a terhesség alatt. Bár a testünk át tud alakítani némi Alaint az EPA-ba és a DHA-ba, nem tud eleget alakítani a jó egészség érdekében.

A hal – és halolajok fontosak lehetnek a vegetáriánus és vegán anyák számára a terhesség és szoptatás ideje alatt. Erről bővebb információt a Csecsemőtápra vonatkozó útmutatóban talál www.fsai.ie. Húsmentes Hétfő. A szakértők azt javasolták, hogy csökkentsük az elfogyasztott hús mennyiségét, és próbáljunk ki több vegetáriánus ételt. Még ha nem is akarod teljesen feladni a húst, kipróbálhatnál egy húsmentes hétfőt, ahol elcseréled a szokásos kajádat egy babra vagy lencsére. Hallottál arról, hogy a ragadozók megölik a bolygót? Így van, ha élvezel egy kis húst a két zöldségeddel, olyan rossz vagy a környezetnek, mint egy gázzabáló autó lyukkal a kipufogójában.

Annak megakadályozása, hogy mások húst eszjenek

Ha Ön egy közösségi média felhasználó, akkor nem kétséges, hogy látta nyilatkozatok, mint ezeket, hogy bandied körül az emberek látszólag egy keresztes hadjárat, hogy megakadályozza mások eszik húst. És bármennyire is érdemesek a szándékaik, nem kétséges, hogy ez egy kicsit kellemetlen azoknak, akik nem tudnak jobb, mint egy finom marbled rib-eye steak Közepesen főzve és tálalva chips és egy babop béarnaise. A marhabotereknek van igazuk? Ma van a vegetáriánus világ napja, ezért érdemes megkérdőjelezni, hogy az emberiség egésze jobb lenne-e, ha nem ennénk húst. Az otthonunknak nevezett bolygónak szebb és hosszabb jövője lenne, ha csak mogyorót, bogyót és kelkáposztát ennénk?

Egyre több ember kezd így gondolkodni, egy pillanatra félretéve az állatkínzás érző témáját – ami a vegetarianizmust sokak legfőbb oka -, hogy a hústermelés és a kapcsolódó mezőgazdaság által a bolygónkon okozott kár egyre nagyobb figyelmet von maga után. David Robinson Simon, szerzője a könyv Meatonomics, amely megjelent 2013-ban, azt mondja: “felejtsd el a szén-böfögő buszok vagy erőművek. Az állateledel-termelés most meghaladja mind a közlekedési ágazatot, mind a villamosenergia-termelést, mint az üvegházhatást okozó gázok legnagyobb forrását. Ám meglepő módon, ha az amerikaiak csak a felére csökkentenék az állati táplálékot, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátására gyakorolt hatás olyan lenne, mintha minden amerikai gépjárművet és hajót felszerelnénk addig, amíg a fogyasztást nem csökkentjük.

Aggodalomra ad okot a zöldség és a vegetáriánusok.

Azt mondja, hogy nincs fenntartható módja az állati élelmiszerek termesztésének, hogy kielégítse a világ növekvő igényeit, és hogy “két hektárnyi esőerdőt minden percben megtisztítanak, hogy marhákat vagy növényeket neveljenek, hogy etessék őket. És 35000 mérföldnyi amerikai folyót szennyeznek állati hulladékkal. Egy valós idejű, frontális ütközést látunk a világ óriási állateledel iránti igénye és a szűkös erőforrások között. Több tucatszor több víz és ötször több föld kell ahhoz, hogy állati fehérjét termeljünk, mint amennyi növényi proteint. Sajnos, még a “zöld” alternatívák, mint például emelése állatok helyben, szervesen, vagy a legelők, nem tud leküzdeni az alap matek: a források nem létezik, hogy tovább a világ állati élelmiszerek szinten akar.”

Ami a logikus érveket illeti, hogy csökkentsük a marha-és bárányfogyasztásunkat, az a legvilágosabb, nem? De mivel az emberi természet ilyen, nem valószínű, hogy nagy figyelmet fordítunk a környezetvédők igényeire, hacsak nem ott lyukadunk ki, ahol igazán fáj.a zsebünkben. Gondolj a másik gonoszra, ami fenyegeti bolygónkat: az automobilra. Olyan káros, mint a hajók, repülők, vonatok, ez az autó, hogy jön a legtöbb flack, csak a pénzügyi nyomás által okozott nagy ingadozások olaj ára, valamint a különböző adók, van megváltoztatta az autózás szokások.

Az autógyártók kisebb, hatékonyabb és tisztább motorokkal látják el a járműveket. A világ autósai a lábukkal szavaznak, hatalmas, erős motorkocsikkal teli bemutatótermeket dobálnak ki, és pénzt költenek elektromos meghajtású járművekre, még az Egyesült Arab Emírségekben is ezt csinálják. Tehát, ha a tudomány bebizonyosodik, és a lobbisták elég hangosan kiabálnak, akkor nekünk is meg kell változtatnunk az étrendünket. De a hús nagy üzlet, szóval ez időbe telik. Az ipar mértéke egyszerűen elképesztő. A harmadik a világ gabona által fogyasztott az 1,3 milliárd marhát tenyésztett, hogy a végén a lemezeket, nem számít, hol szolgált, vagy ki által.